طالبی
طالبی
جالب است بدانید که طالبی آبدار و زرد است و زادگاهش کشور ایتالیا می باشد. در واقع در زبان انگلیسی به طالبی Cantaloup می گویند. به این دلیل که، معتقدند این میوه اولین بار در یکی از شهرهای نزدیک رم به نام Cantalupo پیدا شده است. خوب است بدانید که ایتالیاییها این میوه را با کمی نمک و فلفل و یا زنجبیل، به همراه کمی آب پرتقال سرو میکنند، آنها عقیده دارند که سرو این میوه بدین شکل دارای خواص درمانی فراوانی می باشد.بدنیست بدانید که این در حالی است که در کشور ما، آن را به همراه تکه های کوچک یخ و کمی شکر در مخلوطکن میریزند و نوشیدنی فرحبخشی را تهیهکرده و میل می نمایند.
جالب است بدانید که اگر شما هم جزء آن گروه از افراد هستید که علاقمندیدکالری هر ماده غذایی را بدانید باید گفت، هر یک فنجان طالبی دارای 56 کالری انرژی است. در واقع این مقدار میوه دارای 5 هزارو 158واحد ویتامین A است و 67/5 میلی گرم ویتامین C دارد.لازم به ذکر است که این میوه غذایی خوبی برای تامین پتاسیم نیز هست به این ترتیب که در هر یک فنجان از آن، 494 میلی گرم از این ماده مغذی هست و مصرف این مقدار از آن 10 تا 20 درصد از نیاز روزانه افراد را به پتاسیم تامین میکند. در واقه مطالعات نشان دادهاند، بچههایی که از آسم رنج میبرند، در صورت استفادهاز میوههایی که ویتامین C بالایی دارند، کمتر دچار حملات تنفسی شده و کمتر سرفه خواهندکرد. خوب است بدانید که خوردن یک طالبی کوچک که دارای 180 میلی گرم ویتامین C است، احتمال مبتلا شدن به آب مروارید را به میزان یک سوم در افراد مستعد کاهش خواهد داد.
بهتر است بدانید که محققان عقیده دارند، میوههایی که پتاسیم بالایی دارند نظیر طالبی، موز و پرتقال از بروز نارسایی قلبی جلوگیری کرده و در صورت بروز از شدت آن میکاهند، زیرا به عقیده آنها معمولا این بیماران روزانه چندین دارو مصرف میکنند که باعث برطرف شدن پتاسیم از بدنشان میشود و چون کمبود این ماده مغذی میتواند با حملات قلبی همراه باشد، خوردن مواد غذایی که پتاسیم دارند بسیار ضروری و لازم می باشد. از آنجایی که کلسترول، فشار خون و هموسیستیین بالا، زمینهساز بروز بیماریهای قلبی هستند، مصرف طالبی به دلیل دارا بودن مواد مغذی که برای کنترل این سه فاکتور مورد نیاز هستند، مفید بوده و در حفظ سلامت قلب موِثر شناخته شده استو بسیار مفید است .در واقع مطالعات نشان دادهاند، مصرف یک فنجان طالبی در روز به میزان 25 درصد احتمال بروز فشار خون را کاهش میدهد .
جالب است بدانید که این میوه با گرم شدن هوا وارد بازار میوه میشود و
اغلب در وعده صبحانه، دسر و میان وعدهها از آن میل می نمایند. به علاوه،
می توان برحسب اندازه طالبی آنرا برش برش کرده یا آنکه به دو نیم تقسیم
کرد و بعد از خارج کردن تخمههای آن، با کمی شکر و گلاب و حتی به صورت
مخلوط شده با تکههای یخ به شکل یک نوشیدنی خنک مصرف کرد و از مهمان ها
پذیرایی نمود.خوب است بدانیم که در هنگام خرید این میوه، توجه داشته باشید
که طالبیهای سنگینتر را انتخاب کنید. طالبیهایی را انتخاب کنید که بوی
طبیعی میوه را میدهند و اثراتی از له شدگی و یا لکه روی آنها به چشم نمی
خورد.
لازم به ذکر است که این میوه را می توان با بستنی وانیلی سرو کرد و به
عنوان یک میان وعده برای بچه های بدغذا و کسانی که همشه بیاشتها هستند،
تهیه نمود. به علاوه، آن را میتوان به شکل سالاد، سوپ سرد و یا دسر مورد استفاده قرار داد. در واقع یکی از سالادهایی که میتوان به عنوان پیش غذا سرو کرد، سالاد طالبی است.
دانستی در مورد طالبی
جالب است بدانید که اگر شما هم جزء آن گروه از افراد هستید که علاقمندیدکالری هر ماده غذایی را بدانید باید گفت، هر یک فنجان طالبی دارای 56 کالری انرژی است. در واقع این مقدار میوه دارای 5 هزارو 158واحد ویتامین A است و 67/5 میلی گرم ویتامین C دارد.لازم به ذکر است که این میوه غذایی خوبی برای تامین پتاسیم نیز هست به این ترتیب که در هر یک فنجان از آن، 494 میلی گرم از این ماده مغذی هست و مصرف این مقدار از آن 10 تا 20 درصد از نیاز روزانه افراد را به پتاسیم تامین میکند. در واقه مطالعات نشان دادهاند، بچههایی که از آسم رنج میبرند، در صورت استفادهاز میوههایی که ویتامین C بالایی دارند، کمتر دچار حملات تنفسی شده و کمتر سرفه خواهندکرد. خوب است بدانید که خوردن یک طالبی کوچک که دارای 180 میلی گرم ویتامین C است، احتمال مبتلا شدن به آب مروارید را به میزان یک سوم در افراد مستعد کاهش خواهد داد.
فواید درمانی طالبی
کسانیکه به بیماریهای قلبی مبتلا هستند، بهتر است بهتر است برای جلوگیری از سکته قلبی این خوراکیها را مصرف کنند: سیب زمینی شیرین (نوعی سیب زمینی که مغز آن نارنجی رنگ است)، شربت نارنج، سبزیجات برگدار سبز، انواع هویج، کلم و سبزیجات (در صورت پخت با حرارت ملایم و مدت کوتاه پخته شود)، کدو تنبل کنسرو شده یا پخته شده، مرغ یا بوقلمون بدون چربی، ماکارونی و سس گوجه کم چرب، سیر و پیاز، پیتزای مرغ، پسته، گردو، بادام، روغن زیتون، شیر بدون چربی، پرتقال همراه با قسمت های سفید رنگ داخل آن، انگور سیاه یا انگور قرمز، میوه های خشک به خصوص زرد آلو خشکه، خرما و آلو خشکه، طالبی، غذا های حاوی نخود و لوبیا، گل کلم.در مقابل نیز از صرف کردن این نوع غذاها باید پرهیز کرد:چربیهای مضر مثل چربی گوشت و چربیهای بالای حیوانی، گوشت قرمز، غذاهای سرخکردنی، بستنی، شیرینی، نمک(درصورتیکه فشار خون بالا دارید)، چیپس و مواردی از این قبیل.
طالبی برای زن باردار
به گزارش سایت حسارت خوردن طالبی در بارداری مجاز است و مشکلی ایجاد نمی کند. طالبی بسیار مفید است و مواد مغذی زیادی نیز دارد. کالری آن متوسط و مواد مغذی آن فراوان است بنابراین برای خانم های باردار مفید است. این میوه برای رشد و تکامل جنین نیز مفید است. اما اگر پزشک خوردن طالبی را ممنوع کرد تعجب نکنید زیرا احتمال وجود باکتری لیستریا بیرون آن وجود دارد. اما در صورت پوست کردن آن مشکلی ایجاد نمی شود.
طالبی برای سرماخوردگی
این میوه حاوی 31 کیلوکالری انرژی بوده که 8 درصد آن را کربوهیدراتها همراه با مقدار مناسبی فیبر خوراکی تشکیل میدهند. همچنین میزان پتاسیم موجود در طالبی در حد متوسط به میزان 240 میلی گرم عنوان کرد که میتواند برای بیماریهای قلبی – عروقی مناسب باشد. از فواید مهم طالبی ویتامین “ث” موجود در این میوه قابل توجه است و حدود 37 گرم است که خود میتواند در پیشگیری از سرماخوردگی موثر باشد. هریک لیوان از این میوه یک واحد محسوب میشود و میتواند به میزان دو تا چهار واحد در روز مصرف شود. البته این مورد را باید توجه داشته باشید که مصرف زیاد طالبی میتواند مشکلاتی از جمله نفخ و ناراحتی گوارشی یا افزایش قند در افراد دچار دیابتی را ایجاد کند.
طالبی برای نوزاد
طالبی به شدت آلرژن و حساسیت زا هستند و به هیچ وجه هرگز نباید به کودکانی که زیر 18 ماه هستند، چنین میوه هایی را خوراند. شما مادر محترم نیز اشتباه کردید و بهتر است دیگر این کار را انجام ندهید. در مورد نگرانی تان هم بهتر است صبر کنید. اگر زمینه حساسیت زیاد نباشد به مرور برطرف می شود، اما اگر آلرژی شدید باشد ممکن است تنگی راه های هوایی ایجاد شود و در این صورت بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
طالبی برای دیابتی ها
کارشناس تغذیه گفت: «از آنجا که کلسترول، فشارخون و هموسیستیئن بالا، زمینه ساز بروز بیماری های قلبی هستند، مصرف طالبی به دلیل دارا بودن مواد مغذی برای کنترل این سه فاکتور، مفید است و در سلامت قلب نقش کارآمدی دارد.» به گزارش سینانیوز، ناهید برخورداری در یزد اظهار کرد: «طالبی یکی از بهترین منابع ویتامین A است و مملو از بتاکاروتن است که دربدن تبدیل به ویتامین A میشود.» وی افزود: «این ویتامین دربهبود بینایی و حفظ سلامت و طراوت پوست، نقش موثری دارد.» برخورداری یادآور شد: به علاوه بتاکاروتن موجود در طالبی، مانع از بروز آب مروارید در سالمندان میشود. این کارشناس تغذیه اظهار داشت: «این میوه یکی از غنیترین میوههای حاوی ویتامین c نیز هست. ویتامین A آنتی اکسیدان محلول در چربی و ویتامین c آنتی اکسیدان محلول درآب است و مصرف این میوه به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی از این دو ویتامین، ابتلا به بسیاری از بیماریهای مزمن مثل بیماریهای قلبی، سکته و سرطان را کاهش میدهد.» وی با بیان این مطلب که این میوه منبع بسیار خوب ویتامین B6 و پتاسیم میباشد گفت: «میوههایی که پتاسیم بالایی دارند نظیر طالبی، موز، سیب و… از بروز نارسایی قلبی جلوگیری کرده و در صورت بروز، از شدت آن میکاهند.»
طالبی برای اسهال
طالبی نه تنها سرشار از مقدار فراوانی ویتامین است بلکه پر از آب و فیبر نیز هست. به خاطر همین آب و فیبر زیاد است که این میوه انتخاب شمارهی یک برای دسرها به شمار میرود. طالبی میتواند به شما کمک کند باعث تسکین دستگاه گوارشی خود بشوید. پس، این برای کسانی که مشکلات گوارشی مانند اسهال و یبوست دارند، خبری خوش به شمار میرود. میتوانید خود این میوه را مصرف کنید یا این که از آن یک آبمیوهی خانگی تازه درست کنید.
طالبی در بارداری
ویتامین آ برای رشد جنین و عملکرد درست بدن و توانایی نوزاد بسیار مهم و حیاتی است. ویتامین آ رشد قلب، شش ها، کلیه، چشم ها و استخوان ها را پشتیبانی می کند. طالبی حاوی مقدار مناسبی ویتامین آ است. طالبی غنی از فولیک اسید است. فولیک اسید از نقص لوله عصبی جلوگیری می کند.مقدار کلسیم موجود در طالبی به تشکیل ساختار استخوانی و دندانی سالم در بدن جنین کمک می کند. کلسیم برای مادر و جنین در بارداری حیاتی است.آهن موجود در طالبی به تولید هموگلوبین کمک می کند. مقدار کافی سلول های قرمز خونی از کم خونی در بارداری جلوگیری می کند. همچنین جریان خون حاوی اکسیژن کافی از طریق رحم به جنین می رسد.فسفر برای انقباض ماهیچه های فعال در طول زایمان لازم هستند. فسفر همچنین به لخته شدن خون، عملکرد کلیه، ترمیم بافت و عملکرد قلب کمک می کند.طالبی حاوی ترکیبات ضد انعقاد است که خون را رقیق می کند و از تشکیل لخته خون جلوگیری می کند. لخته خون احتمال انسداد رگ های خونی، مشکل کلیه و سکته قلبی را در مادر افزایش می دهد. طالبی به مقدار زیاد ضد انعقاد دارد.
طالبی در طب سنتی
طالبی یکی از میوه های فصل گرم تابستان می باشد که بیشتر به خاطر عطر و طعم فوق العاده اش طرفداران زیادی دارد ، ناگفته نماند که این میوه دارای خواص درمانی ویژه ای نیز می باشد که برخی افراد با توجه به عطر و طعم بی نظیرش به خاطر خواص درمانی بی نظیری که دارد استفاده می شود.این میوه از خانواده خیار و کدو بوده که شباهت زیادی به خربزه و گرمک دارد با این تفاوت که زودتر از خربزه رسیده و آماده مصرف می شود که یکی از پر آب ترین و زود هضم ترین میوه های فصل تابستان است. طالبی میوهای سرشار از قند است، در بسیاری از موارد طعم شیرین آن با قند رقابت میکند. این میوه درمان کنندهی بسیاری از بیماریهای نهفتهی درونی است. به علت رادیو اکتیوی که در آن وجود دارد بعضی از بیماریهایی که در بدن شما نهفته است و قرار است در آینده بروز کند، با مصرف صحیح طالبی در شما پیدا میشوند و با ادامهی مصرف، این بیماریها از وجودتان پاک میشود.
طالبی در دوران شیردهی
خانم های شیرده برای تامین آب بدن در تابستان می توانند از سبزی ها و میوه های فصل که درصد بالایی آب دارند، استفاده کنند. به عنوان مثال هندوانه از میوه هایی است که بالای ۹۰ درصد آب دارد و می شود به عنوان نوشیدنی از آن استفاده کرد. طالبی هم یکی از میوه های بومی کشور ماست که مصرف آن خیلی خوب است. سبزی هایی مانند گوجه، خیار و کاهو هم درصد بالایی آب دارند. افرادی که پس از مصرف میوه ها دچار نفخ می شوند، می توانند آب میوه را بگیرند و فیبر آن را نخورند. برخی میوه های فصل تابستان مانند گیلاس نفاخ هستند و موادی که تولید نفخ می کنند وارد شیر می?شوند و باعث دل درد و نفخ شیرخوار خواهند شد. برای رفع این مشکل می توان پس از مصرف میوه عرق نعناع خورد. البته عرق نعناع باید زمانی خورده شود که ترکیباتی که تولید نفخ می کنند، هنوز وارد شیر نشده باشند.
بیشتر بخوانید : گریپ فروت ♥ انبه ♥
- ۹۷/۰۳/۰۴